Ring til os her
Book en tid

Tlf. 38 10 81 00 eller 38 10 81 90 eller 33 13 42 64
- Åbningstider: Man-fre 08:30-18:00

Kiropraktik

Hvis der er ubalance i stilling og bevægeforhold mellem to ryghvirvler kan det føre til unormal belastning af ledbånd og bruskskiver. Musklerne bliver spændte og det omkringliggende væv bliver ofte irriteret og hævet (inflammation). Nærliggende nerver bliver hermed udsat for irritation, hvilket kan være meget smertefuldt.

Kiropraktisk behandling kan genoprette normal stilling og bevægeforhold mellem ryghvirvler hvorved smerter vil aftage.

Kiropraktoren indleder en konsultation med at tale med patienten om de aktuelle gener/smerter. Herefter fortages en undersøgelse af patienten eventuelt suppleret med en røntgenundersøgelse. Ovenstående gør os i stand til at stille en diagnose (dvs. beskrive hvad patienten fejler) og i de tilfælde hvor det vurderes relevant, sørger vi for videre udredning via egen læge.

Funktionsforstyrrelser i bevægeapparatet er først og fremmest et problem for den, der lider med smerterne. Det nedsætter livskvaliteten og koster gode leveår. Men det er også et stort samfundsproblem, f.eks. er det den største årsag til førtidspensioner og langtidssygemeldinger. Ca. 45% af alle voksne danskere har haft smerter eller ubehag i bevægeapparatet indenfor de sidste 14 dage.

Siden sidst i 70’erne har et stigende antal videnskabelige undersøgelser bekræftet, hvad kiropraktorer og kiropraktiske patienter har erfaret gennem mange år. De seneste 10 års forskning har entydigt dokumenteret, at valg af patientaktiverende behandlingsstrategi overfor både den akutte og den kroniske rygpatient er af stor betydning for at sikre en varig effekt i behandlingen.

Der anbefales generel manuel (kiropraktisk) behandling af ledkomplekser og omkringliggende væv ved mere end 2-3 dage varende funktionsindskrænkende akut lænderygbesvær og som indledende behandling ved aktuel opblussen af tilbagevendende kronisk rygbesvær.

Rygøvelser efter tilsvarende principper og rygtræningshold, anbefales som forebyggende indsats til patienter, hvor akutte ryggener er tilbagevendt flere gange.

Massage og kuldepakninger kan overvejes som lindring ved lokaliserede muskelsmerter og kan bruges som smertelindring/afspænding før brug af andre effektive behandlingsformer som f.eks. manipulation.

 

Udeblivelse ved kiropraktik og fysioterapi

For behandling inden klokken 10 skal afbud være modtaget senest klokken 17:00 dagen i forvejen.

For behandling efter klokken 10:00 skal afbud være modtaget senest klokken 9:00 den pågældende dag.

Udenfor åbningstid kan der til enhver tid indtales afbud på vores telefonsvarer.

Ved manglende afbud efter gældende regler, pålægges du et gebyr på 243,00 kr.