Ring til os her

Tlf. 38 10 81 00 eller 38 10 81 90
- Åbningstider: Man-fre 08:30-18:00

Om behandlingen

Kiropraktorens arbejde består i at

  • Optage patientens sygehistorie, årsagen ect. gennem samtale.
  • Foretage en orthopædisk/neurologisk undersøgelse.
  • Foretage en røntgenundersøgelse i det omfang det er nødvendigt.
  • Finde funktionsforstyrrelser i bevægeapparatets led og muskler.
  • Stille en diagnose og vurdere behandlings muligheder.
  • Behandle fundne funktionsforstyrrelser.
  • Forebygge nye problemer via information og rådgivning

Samtale

Kiropraktoren stiller spørgsmål om dit problem for at klarlægge dets opståen, udbredelse, indvirkning i dagligdagen, medicinforbrug og lignende.

Undersøgelse

Der udføres herefter en detaljeret undersøgelse af det pågældende smerteområde. Dette er en orthopædisk/neurologisk undersøgelse som er nødvendig for at udrede patienter og vurdere om patienten er egnet til behandling på klinikken eller der skal tages andre forholdsregler.

Røntgenundersøgelse eller ultralydsscanning

Det kan være nødvendigt at foretage en røntgenundersøgelse eller en ultralydsscanning for at kunne stille en korrekt diagnose.

Vi har til dette formål digitale røntgenanlæg samt ultralydsscanner i klinikkerne.

Behandling

Kiropraktik

Kiropraktisk behandling er oftest smertefri og ukompliceret. Man råder som kiropraktor over en lang række behandlingsteknikker som bliver tilpasset efter den enkelte patients behov.

Fysioterapi

Fysioterapi behandlingen består af træningsvejledning og behandling af bløddele (typisk muskler og sener) der er rettet specifikt på områder hvor patienter er svækket og mangler stabilitet. Der anvendes forskellige teknikker alt efter skadens omfang, samt behandling ved hjælp af forskellige modaliteter såsom ultralydsbehandling og laser.

Træningsprogrammer i samarbejde med klinikkens fysioterapeuter kan enten være som træningsterapi hvor man får personlig vejledning og hjælp til at udføre træningen på klinikken eller et træningsprogram kan udarbejdes til hjemmebrug.

Vores baggrund

Kiropraktorer i Danmark opnåede i 1992 autorisation af Sundhedsstyrelsen og er i dag en fuld integreret del af det danske sundhedsvæsen.

Kiropraktorer uddannes i dag i fællesskab med læger på Syddansk Universitet i Odense og kan selvstændigt udrede og behandle patienter med smerter i muskler, knogler eller led. Efter 5 år på universitetet gennemgår kiropraktoren et 1-årigt turnusforløb i praksis.

Før uddannelsen blev oprettet i Danmark i 1994, foregik uddannelesen primært i USA